Topkwaliteit producten        Kwaliteitsvakmanschap        Jarenlange ervaring

Advies nodig?    Maak online afspraak         E-mail ons         Bel ons

Wat is een PVC vloer?

De vraag wat is een PVC vloer? Krijgen wij regelmatig. Dat komt, omdat een PVC vloer steeds populairder wordt en dat begrijpen wij heel goed. Een PVC vloer is een houtvrije parketvloer. Een kunststof parketvloer dat gemaakt is van verschillende lagen PVC. Deze vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. De vloer is geschikt voor verschillende ruimten binnen een woning of kantoorpand. Ook voor ruimtes die een kwalitatief hoge vloer moeten hebben.

Nu je het antwoord op de vraagt wat is een PVC vloer hebt, valt er natuurlijk nog veel meer over te vertellen. Lees daarom hieronder verder.

wat is een pvc vloer

Informatie over PVC

Hierboven kon je al lezen dat een PVC een houtvrije parketvloer is die in verschillende ruimtes geplaatst kan worden. De afkorting PVC staat voor ‘polyvinylchloride’. Het is een type kunststof dat als basis wordt gebruikt voor veel verschillende soorten producten waaronder ook vloeren. De meeste PVC vloeren hebben een slijtlaag van 0,3 tot 0,55 mm en een PU finish. PU staat voor Polyurethaan. Dit is een soort kunststof die wordt aangebracht op de toplaag van de vloer, waardoor er een beschermende laag ontstaat Dit zorgt er tevens voor dat de vloer een mooie matte uitstraling krijgt.

Bij het kopen van een PVC vloer is het belangrijk om te letten op de dikte van de toplaag. Hoe dikker deze laag is, hoe hoger de kwaliteit van de PVC vloer. Deze varieert van 0,3 tot 0,7 millimeter. Bij ons in het assortiment vind je daarom ook alleen maar kwalitatieve PVC vloeren met een dikke toplaag. Het is ook belangrijk om te kijken naar de ruimte waar de vloer geplaatst wordt. In een woonkamer wordt de vloer bijvoorbeeld veel gebruikt en een goede dikte is daarom aan te raden.

Voordelen van een PVC vloer

Een PVC vloer kent verschillende voordelen. In veel situaties is het de perfecte vloer. Deze veelzijdige vloer brengt namelijk veel aangename luxe en andere voordelen met zich mee. De 5 belangrijkste voordelen van de vloer hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

1: Gaat lang mee

Een PVC vloer is een stuk sterker dan laminaat of vloeren van vinyl. De vloer is sterk en gaat daarom jarenlang mee. Door de goede slijtlaag zullen er nauwelijks grove beschadigingen ontstaan. De vloer is daarom een goede investering.

2: Geluiddempend

PVC vloeren staan er om bekend zeer geluiddempend te werken. Wanneer je in een tussenwoning woont is deze vloersoort dus erg geschikt. Dit is vooral goed terug te horen wanneer iemand met schoenen of hakken over de vloer heen loopt. Het geeft dan een dempend geluid en dat is wel zo prettig. Voor jezelf, maar ook voor de buren.

3: Onderhoudsvriendelijk

Geen last meer van allergieën met de makkelijk te onderhouden PVC vloer. Doordat PVC een glad oppervlak heeft, blijft de vloer gemakkelijk schoon door regelmatig te stofzuigen of te dweilen zonder reinigingsmiddelen. Bij een houten vloer is bijvoorbeeld meer verzorging nodig. Een PVC vloer is daarom een goede onderhoudsvriendelijke optie.

4: Goede combinatie met vloerverwarming

Een PVC vloer is zeer geschikt voor vloerverwarming. Kouden voeten zijn dus verledentijd. Ook hoef je niet bang te zijn voor beschadigingen aan de vloer. Echter is het gebruik van de juiste lijm wel belangrijk. Bij teveel warmte kan lijn gaan oplossen. Dit voorkom je natuurlijk liever.

5: Makkelijk te vervangen

Als er na een tijdje beschadigingen op de vloer ontstaan (of je gaat verhuizen), is PVC een goede oplossing. De vloer is namelijk makkelijk te vervangen en te verplaatsen. Alle stroken kunnen individueel worden vervangen bij schade. Ook voor het verhuizen is click PVC handig aangezien deze niet wordt vastgelijmd.

PVC vloer kopen

Je hebt kunnen lezen dat een PVC vloer verschillende voordelen biedt. Dit maakt het een erg geschikte vloer voor diverse ruimtes in huis of een bedrijfspand. Voor het kopen van een PVC heb je op onze website een ruim aanbod. Dit geldt natuurlijk ook voor onze winkel. Wij helpen en adviseren je graag persoonlijk verder voor het kopen van een PVC vloer. Hiervoor kun je vrijblijvend met ons contact opnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *