Topkwaliteit producten        Kwaliteitsvakmanschap        Jarenlange ervaring

Advies nodig?    Maak online afspraak         E-mail ons         Bel ons

Houten vloer behandelen

Een echte houten vloer in huis hebben is voor sommige mensen een droom die uitkomt. Alleen het onderhouden en reinigen van een houten vloer is ook belangrijk. De vloer heeft namelijk net even wat meer aandacht en verzorging nodig dan bijvoorbeeld een PVC vloer. Je wilt tenslotte dat je vloer lang mee gaat en je er nog jaren plezier van kunt ervaren.

In deze blog leggen we graag uit hoe een houten vloer behandelen met als doel dat jouw vloer nog heel lang mag blijven stralen. Benieuwd? Lees dan snel hieronder verder.

houten vloer behandelen

Waarom een houten vloer goed onderhouden?

Je kunt je natuurlijk afvragen wat het belang is van een houten vloer goed onderhouden. Dat lichten we graag toe. Om te beginnen is het goed onderhouden van een houten vloer belangrijk voor de uitstraling. Dit kun je doen aan de hand van speciale onderhoudsproducten. Zo zorg je er namelijk voor dat de vloer er mooi uit blijft zien. Hoe je dit het beste kunt doen? De masterolie waar de houten vloer in de fabriek mee is behandeld, moet na het leggen nog worden ‘afgesloten’. Daarmee bedoelen we dus het nogmaals oliën van de houten vloer met een speciale onderhoudsolie. Wij raden aan om dit minimaal elk jaar te doen.

Wordt de houten vloer intensief gebruikt? Denk bijvoorbeeld door huisdieren of kinderen die bij het huishouden horen. Dan raden we aan om de vloer om elk half jaar te oliën. De eiken parketvloer wordt dan extra beschermd. Het goed onderhouden van een houten vloer is dan namelijk nog belangrijker, doordat er meer van de vloer gevraagd wordt. Het is dus voor de kwaliteit en de levensduur van de vloer belangrijk om deze goed en zorgvuldig te onderhouden.

Eiken parketvloer schoonmaken

Naast het onderhoud, zoals het oliën van de vloer, is het ook belangrijk om eens in de zoveel tijd de houten vloer schoon te maken. Waar geleefd wordt is tenslotte altijd wel iets op de vloer te vinden. Voor het oliën of dweilen is het belangrijk om de vloer eerst goed schoon te maken. Hoe je dit het beste kunt doen? Door goed te gaan stofzuigen. Zo haal je kleine en scherpe dingen, zoals steentjes en zand goed weg. Dat zijn tevens ook de grootste boosdoeners voor een houten vloer.

Een tip om een vloer goed schoon te houden is om een deurmat bij de deur te hebben. Plaats deze schoonloopmat bij iedere deur die naar buiten gaat, zoals de voordeur of achterdeur. Hierdoor verminder je al de hoeveelheid viezigheid die je mee neemt binnen huis. Ook helpt het om regelmatig te stofzuigen. Dit is namelijk niet schadelijk voor de vloer.

Zelf je houten vloer oliën

Ben je er klaar voor om de onderhoudsolie aan te brengen op je schone houten vloer? Wij geven een aantal tips waar je op kunt letten.

  1. Schud de olie goed voordat je het gebruikt
  2. Breng de olie dunnetjes aan op de vloer
  3. Laat het 5 minuten intrekken en begin vervolgens met boenen
  4. Schrobben maar! Het liefst met een boenpads (vloerpads) of een theedoek kan ook
  5. Dep de overgebleven olieresten met een hydrofiele doek
  6. Laat de vloer na het oliën 4 uren drogen
  7. Aan te raden is de eerste 24 uur met sokken over de vloer te lopen

Nu je weet hoe je het beste een houten vloer kunt behandelen, betekent dat je er ook langer plezier van kunt hebben. Tevens blijft je vloer er ook mooier uit zien en is het dus nog steeds een ware eye catcher in een ruimte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *